| German |
| has gloss | deu: Die Emus (Dromaiidae, Dromaius) sind eine Familie und Gattung flugunfähiger Laufvögel (Struthioniformes) aus Australien. Sie umfassen neben dem bekannten Großen Emu zwei seit der Mitte des 19. Jahrhunderts ausgestorbene Arten, die auf King Island und Kangaroo Island vor der Küste von South Australia vorkamen. |
| lexicalization | deu: Emus |
| Esperanto |
| lexicalization | epo: Dromaiedoj |
| Finnish |
| has gloss | fin: Emut ovat Australiasta peräisin olevia lentokyvyttömiä lintuja, jotka muodostavat suvun Dromaius. Nykyisin emuista on elossa vain yksi laji, emu (Dromaius novaehollandiae). |
| lexicalization | fin: Emut |
| French |
| has gloss | fra: Les dromaiidés ou Dromaiidae forment une famille actuellement monogénérique de grands oiseaux inaptes au vol, les émeus. Leurs pattes ne portent que 3 orteils. Ils ont de longues pattes et un long cou. |
| lexicalization | fra: Dromaiidae |
| Hungarian |
| has gloss | hun: Az emufélék (Dromaiidae) a madarak osztályának struccalakúak (Struthioniformes) rendjébe tartozó családja. |
| lexicalization | hun: Emufélék |
| Italian |
| has gloss | ita: La famiglia dei Dromaidi (Dromaiidae) appartiene all'ordine degli Struzioniformi ed è composta da un unico genere, *Dromaius, a cui appartengono una specie e una sottospecie. |
| lexicalization | ita: Dromaiidae |
| Dutch |
| lexicalization | nld: Dromaiidae |
| Polish |
| has gloss | pol: Emu (Dromaiidae) – rodzina ptaków z rzędu kazuarowych. Obejmuje ptaki lądowe, nielotne i szybko biegające, zamieszkujące całą Australię. Ptaki te charakteryzują się redukcją skrzydła, lotek i sterówek. Ich pióra przypominają sierść. Odżywiają się trawą, nasionami, owocami i owadami. Obok strusi, emu są największymi żyjącymi obecnie ptakami. |
| lexicalization | pol: emu |
| Portuguese |
| lexicalization | por: Dromaiidae |
| Moldavian |
| has gloss | ron: Emu (Dromaiidae, Dromaius) este o familie de păsări mari alegătoare care trăiesc în Australia şi fac parte din ordinul Struthioniformes. Unele dintre speciile de emu care au trăit în regiunile de coastă a Australiei, au dispărut prin secolul XIX. Taxonomie Păsările cele mai înrudite cu ele sunt cazuarii, în prezent mai există în această familie numai o specie, Emul mare (D. novaehollandiae), iar speciile: *Emul negru (D. ater), de pe King Island, † a dispărut *Emul de pe insula Cangurilor (D. baudinianus), † a dispărut *Emul de pe insula Tasmania, † a dispărut Vezi şi *Clasificarea păsărilor *Fauna Australiei |
| lexicalization | ron: Emu |
| Chinese |
| lexicalization | zho: 鸸鹋科 |